www.info-medic.ro

Intrebari referitoare la implantul dentar

In acest articol vom incerca sa prezentam raspunsurile la cele mai intalnite intrebari adresate de pacientii care urmeaza sa efectueze un implant dentar.

Intrebari referitoare la implantul dentar

Este aceasta interventie una dureroasa ?

Implantul (implantele) dentare se efectueaza sub anestezie locala deci nu veti simti nici o durere pe parcursul procedurii. Zona interventiei poate prezenta umflaturi cateva zile dupa, si durerile care au o intensitate redusa vor fi de cele mai multe ori ameliorate cu analgetice usoare.

Care este pretul pentru un implant dentar ?

Realizarea unui implant trebuie privita ca o investitie pentru calitatea vietii dumneavoastra si pentru viitor. Cu noii dinti veti avea aceeasi senzatie ca si cand i-ati avea pe cei naturali iar aceasta interventie va elimina multe cheltuieli cu dintii in viitor.

Voi percepe implantul ca fiind propriul meu dinte ? 

Implantul dentar este fixat in os si are acelasi comportament ca si dintele natural atunci cand radeti, vorbiti sau mancati. Cei mai multi pacienti nu vor face o diferenta intre dintii noi si cei naturali. De asemenea forta masticatorie a noilor dinti este mult mai mare iar durerile cauzate de dinti sunt eliminate.

Care sunt riscurile unei interventii de implante dentare ?

Numeroase studii ale tratamentului cu implante dentare au demonstrat rezultate pozitive pe termen lung riscurile in cazul acestor interventii fiind mici. Filetul implantului dentar ajuta la mentinerea in loc a acestuia si la conservarea volumului osos.

De ce se foloseste titanul pentru implantele dentare ?

Acest element este unul bicompatibil astfel incat osul reuseste sa integreze metalul in interiorul sau prin fenomenul de osteointegrare.

Cate vizite sunt necesare pentru realizarea implantului ?

Acest lucru depinde de dintii dumneavoastra si de tratamentul care se aplica pentru fiecare pacient. In unele situatii tratamentul se poate efectua intr-o singura etape iar in altele in 2 etape. Consultatia de inceput, interventia propriu-zisa, controlul postoperator, protezarea si controlul final pot reprezenta intre 6 si 8 sedinte  pana tratamentul este complet.

Cum influenteaza cafeaua, vinul sau ceaiul dintii noi ?

Coroanele de portelan folosite in implantologia dentara nu sunt afectate in proportie mare de acesti coloranti naturali.

Cum trebuie intretinuti dintii noi ?

Pentru a mentine un rezultat satisfacator este suficient un periaj ca si in cazul dintilor naturali dar si ultilizarea altor metode de igiena orala cum ar fi ata dentara sau folosirea apei de gura. Medicul stomatolog va va indica cu exactitate cum sa procedati.

mai 20, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte