www.info-medic.ro

Dieta Mihaela Bilic – medic nutritionist

In cele ce urmează vă vom prezenta cei 7 pași recomandați în dieta Mihaela Bilic.

Vă recomandăm să comandați cărțile nutriționiste ale doamnei  Bilic pentru a putea beneficia de întreg materialul necesar pentru o dietă completă.

Dieta Mihaela Bilic - medic nutritionist

Mihaela Bilic și cei 7 pași pentru succes:

Pasul 1: De la ce plecăm si unde vrem sa ajungem

Înainte de a porni la drum trebuie să facem o evaluare corectă a situaţiei în care ne aflăm şi să definim foarte clar obiectivele pe care vrem să le atingem. Avem nevoie de un cântar, un centimetru şi foarte mult curaj.

Pasul 2: Cu ce incepem si cand

Antrenamentul sau perioada de încălzire nu are ca scop pierderea în greutate, ci doar înlocuirea obiceiurilor proaste alimentare cu altele noi, fundamentale pentru reuşita unei cure de slăbire şi care vor fi respectate ulterior toată viaţa:

– eliminarea ronţăielilor dintre mese, fie că sunt dulci sau sărate. este de departe obiceiul cel mai greu de schimbat. Avem voie să bem lichide, însă nu trebuie să mestecăm nici măcar o alună.

– renunţarea la produsele de tip fast-food, prăjeli, sosuri cu maioneză, tocături şi, în general, la orice mâncare al cărei conţinut şi mod de preparare nu ne sunt cunoscute.

– renunţarea în familie la uleiul de gătit şi la toate produsele ce implică folosirea acestuia, cu excepţia a 1-2 linguriţe de ulei crud pentru salate. Gătiţi cât mai simplu, la cuptor, la grătar, fiert, înăbuşit, la aburi, cu multe condimente şi ierburi aromate dar fără grăsime.

– nu pregătiţi în casă şi nu cumpăraţi produse de cofetărie sau patiserie. conţinutul lor caloric este foarte mare şi nu au ce căuta într-o alimentaţie sănătoasă. Încercaţi să nu consumaţi zahăr şi folosiţi îndulcitori până vă obişnuiţi cu gustul lor. Zahărul dă dependenţă, deci eliminarea lui va fi la fel de grea ca şi renunţarea la un drog: nu există jumătăţi de măsură, trebuie tăiat răul
de la rădăcină.

Pasul 3: Obiectivele dietei Mihalei Bilic

Necesarul caloric mediu pentru mentinerea greutatii este de 1800-2000 de calorii la femei si 2200-2500 de calorii la barbati. In momentul in care vrem sa slabim acest aport caloric trebuie redus, insa trecerea de la o alimentatie bogata la regim restrictiv trebuie sa fie facuta treptat. Se limiteaza doar aportul de carbohidrati si grasimi, nu si cantitatea de proteine.

Din acest motiv slăbitul este din ce în ce mai greu pe măsură ce avem mai puţine kilograme de pierdut, deci nu începeţi cu diete foarte restrictive (sub 900 cal/zi); veţi putea apela la ele atunci când restul metodelor nu mai funcţionează.

Scăderea în greutate nu se face numai din grăsime, ci şi prin deshidratare, topirea masei musculare şi a depozitelor de glicogen din ficat. Ordinea acestor procese este următoarea:

Deshidratare – epuizarea depozitelor de glicogen din ficat şi muşchi: 500g glicogen împreună cu 2 kg apă (fiecaremoleculă de glicogen se leagă de 4molecule de apă). În acestfel se pierd 2-3 kg în câteva zile, dar niciun gram de grăsime

Pierderea de masă musculară, mai ales în regimul proteic şi sărac în carbohidraţi, când glucoza necesară creierului se sintetizează din proteine. este de câteva sute de grame pe cântar, însă demonstrează că balanţa calorică a organismului este inferioară nevoilor sale, deci cura de slăbire e eficientă. Fenomenul pozitiv: halena acidotică – respiraţia miroase a amoniac.

Topirea grăsimilor de rezervă are loc abia în final, după primele 3 kilograme pierdute, adică după cel puţin 2 săptămâni de dietă.

Pasul 4: Principiile dietei Mihalei Bilic

Din punct de vedere practic dieta nu trebuie să conţină o listă de alimente interzise, ci o listă bogată de alimente permise şi în ce cantităţi. Din punct de vedere psihologic trebuie evitată cântărirea alimentelor şi numărarea caloriilor, cel mai simplu fiind ca alimentele să se împartă în 3 categorii:
1 – ce pot fi consumate la liber: carne slabă, peşte, legume proaspete, lapte şi iaurt degresat, brânzeturi slabe.
2 – permise în cantitate limitată, dar obligatorii: amidon şi făinoase (pâine, orez, paste, porumb), legume cu amidon (cartofi, mazăre, fasole), mezeluri slabe, ouă, brânzeturi fermentate, unt şi ulei vegetal, fructe.
3 – interzise: grăsimi,tocături, patiserie, dulciuri, alcool.

Pasul 5: Premiați-vă

Respectarea unei diete nu este nici simplă, nici plăcută, iar prelungirea ei pe o perioadă de câteva luni poate deveni de-a dreptul chinuitoare. Nu o luaţi ca pe un supliciu, nu trebuie să fie o experienţă negativă în care să acumulaţi doar frustrări şi renunţări, dacă sunteţi genul de persoană dependentă de ceva bun atunci, fie, aveţi voie să vă oferiţi zilnic un moment unic de plăcere alimentară.
condiţia este ca în restul zilei să respectaţi dieta şi să nu trişaţi, iar „premiul” să îl luaţi în jur de ora 16:30-17:00, în afarameselor, „ca să puteţisă îlsavuraţi în linişte”.

Pasul 6: Evaluarea și monitorizarea rezultatelor

Măsurarea greutăţii se face 1 dată pe săptămână, dimineaţa, iar rezultatele se trec în graficul de la pagina 139. Nu faceţi greşeala să vă cântăriţi în fiecare zi. Dacă greutatea a scăzut spectaculos,veţi avea impresia că e uşor şi vă veţi relaxa sau, dimpotrivă, dacă cântarul arată mai mult veţi fi dezamăgiţi şi în pericol de a lăsa totul baltă.

Cel mai important este ca linia scăderii în greutate să aibă profil uşor descendent sau chiar orizontal; este esenţialsă nu existe zone în care greutatea să crească nicimăcar cu 0,5 kg.

Dacă trec 2 săptămâni de stagnare în care, deşi respectaţi dieta, acul cântarului nu se mişcă, înseamnă că metabolismul s-a obişnuit cu respectiva restricţie calorică şi trebuie să trecem într-o etapă superioară (restricţie suplimentară de 250 de calorii).

Pasul 7: Stabilizarea și mentinerea

Dacă aţi ajunsla greutatea dorită nu înseamnă că efortuls-a terminat: urmează încă 2-3 luni în care rezultatele trebuie menţinute cu atenţie pentru a preveni reîngrăşarea. Imaginea corporală are nevoie de timp pentru a fi schimbată, deci noua formă va fi luată ca referinţă şi memorată abia după 3 luni de greutate constantă.

Dieta hipo-calorică pe care aţi folosit-o în perioada de slăbire va fi treptat îmbogăţită, până când se ajunge la valoarea normală de 1800-2000 de calorii aport zilnic.

Se urmăreşte greutatea prin cântărire şi dacă apare o creştere de 0,5 kg se trece la regimul din săptămâna precedentă şi se reia succesiunea după 2 săptămâni.

_______________________________________________

Sugestii de Mic Dejun in dieta Mihaela Bilic

1. 1 iaurt mic (150 g) + 1 banana taiata felii
2. 2 oua sau omleta (fara ulei) + 1 felie paine prajita + 1 rosie + 1 castravete
3. 1 baton de cereale + 1 cana de lapte semidegresat )250 ml)
4. 2 pumni de cereale (de orice fel) + 1 iaurt mic sau 3 cana de lapte ( ml)
5. 2 felii de sunca slaba + 1 felie de paine de secara + 1 rosie + 1 ardei gras
6. 3 crackers unsi cu 1/2 cutie ricotta + 1 ardei gras + 1 castravete
7. 2 oua fierte + 1 felie de paine prajita + 6 masline + 1 rosie
Mihaela Bilic prezinta in cartea ei “Traiesc, deci ma abtin” 20 de sugestii de meniu de mic dejun insa pentru a avea o imagine competa puteti cumpara cartea. In site-ul prodieta.ro prezentam numai o parte din dieta d-nei Mihaela Bilic pentru ca dvs sa stiti ce implica dieta si cat de usor poate fi tinuta.

Sugestii de Pranz in dieta Mihaela Bilic

1. 1 salata greceasca (mare) cu rosii, castraveti, ardei gras, ceapa, masline, 1 felie de branza feta + 1 ou fiert + 2 triunghiuri foccacia sau 1 felie de paine cu usturoi
2. 1 omleta doun doua oua cu jambon, ciuperci, 1 lingura de cascaval ras + 1 salata verde + 1 felie de paine
3. 1 saorma mica de pui (fara cartofi prajiti si maioneza) cu usturoi + 1 salata mare
4. 1 portie paste cu sos rosu (arrabiate, bolognese) + 1 lingura parmezan ras – se pot folosi si sosurile gata preparate din comert inclusiv pesto
5. o ciorba / supa mare de orice fel cu carne slaba (fara smantana) si multe legume (inclusiv cartofi) cu ardei iute
6. 6-8 bucati de sushi + 1 bol de supa
7. 2-3 felii de roast beef + 1 felie paine de secara + 1 salata mare de varza alba
Mihaela Bilic prezinta in cartea ei “Traiesc, deci ma abtin” 30 de sugestii de meniu de pranz insa pentru a avea o imagine competa puteti cumpara cartea.

Sugestii de Cina in dieta Mihaela Bilic

1. 1 salata mare din toate tipurile de frunze + morcov si telina rase + ardei gras, castravete, rosie + 2 linguri de porumb + 1 ou fiert + 1 conserva de ton + 7-8 masline verzi
2. 1 salata mare asortata + 1/2 piept de pui afumat (sau 3-4 felii de somon afumat) + 1 linguira de parmezan ras + 6 masline negre
3. 1 bucata de peste la cuptor (preparat in staniol, cu ierburi aromatice si putin unt sau ulei) = legume la gratar sau fierte
4. 1 pulpa de pui sau 1/2 piept de pui + legume gratinate la cuptor (conopida, broccoli, dovlecel, vinete sau ciuperci taiate felii si sos facut din 2 linguri de parmezan ras, 2 linguri de smantana 12% grasime, 1 ceasca de lapte cald, ierburi aromate)
5. 1 bucata de muschi de porc sau 1/2 muschiulet la gratar + 4-5 linguri de varza calita (in sos de rosii) + ardei iute
6. 1 bucata de somon la gratar + sparanghel sau broccoli fiert + 1 lingurita de sos olandez
7. 1 bucata de carne de vita la gratar + legume la gratar (ciuperci, dovlecei, vanata) sau fierte (conopida, broccoli, fasole verde) + 1 cub de unt
Mihaela Bilic prezinta in cartea ei “Traiesc, deci ma abtin” 20 de sugestii de meniu de cina insa pentru a avea o imagine competa puteti cumpara cartea.

Sugestii de Gustari in dieta Mihaela Bilic

1. 1 pumn mic de alune, nuci, migdale, fistic sau alte fructe oleaginoase fara coaja
2. 1 pumn mare de seminte de floarea soarelui sau dovleac cu coaja
3. 1 cub de swaiter sau branza frantuzeasca (25g) + 10 boabe de strugure
4. 1 cub de telemea + 1 felie de pepene rosu
5. 2 morcovi cruzi taiati bastonase sau 2 crengute de telina + 2 linguri de tzatziki (iaurt cu usturoi si castraveti)
6. 10 masline negre sau 15 masline verzi
7. 6 rosii “cireasa” + 2 crackers unse cu pasta de branza

Descărcați gratuit cartea Trăiesc, deci mă abțin aici.

aprilie 25, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Health blog Submit Blog & RSS Feeds Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte