www.info-medic.ro

De ce nu ar trebui sa iti faci vaccinul antigripal

Sezonul gripei bate la usa și dezbaterile pe tema vaccinului antigripal au început deja să creeze frenezie in mass-media. A face sau nu un vaccin antigripal, aceasta-i intrebarea. Problema cu vaccinarile este foarte complexa. Este o chestiune particulara și depinde de genetica dumneavoastră, starea actuală de sănătate, și bineînțeles, propriile convingeri.

Înainte sa fugiti la prima farmacie și sa cumparati vaccinul gripal, să analizam putin ingredientele reale din aceste vaccinuri, eficacitatea lor în prevenirea bolilor, drepturile dumneavoastră legale precum si alternativele naturale.

De ce nu ar trebui sa iti faci vaccinul antigripal

Este un vaccin antigripal eficient ?

Potrivit unui studiu din 2008, rata de succes a vaccinului gripal a fost de numai 59% și au beneficiat doar 36% dintre copii sanatosi in varsta de peste 2 ani. Un alt studiu din 2008 a arătat că numărul de vizite la medic sau spitalizari pentru copii nu diferă între copii vaccinați și nevaccinați masurate pe parcursul a două sezoane consecutive de gripa, sugerand ca vaccinul gripal a avut un efect foarte mic asupra stării generale de sănătate a copiilor. Studii suplimentare arata ca vaccinurile impotriva gripei nu împiedică transmiterea gripei la pacientii care lucreaza in sistemul de asistenta medicala.

Ce contine un vaccin antigripal ?

-proteina de ou (culturi de celule)

-zaharoză (stabilizatori)

-gelatină (stabilizatori)

-polisorbat 80 (stabilizator)

-sărurile de aluminiu (adjuvanți)

-formaldehidă (inactivare ingredient)

-tiomersal / mercur (conservant)

-penicilină / medicamente cu sulfamida (antibiotice)

Fabricarea vaccinului antigripal începe cu o proteina de ou, care este folosita pentru a creste suficient virusul ca vaccinul sa poata fi creat. Apoi, formaldehida se adaugă pentru a ucide virusul, și doze mici de antibiotice sunt incluse pentru a preveni orice contaminare bacteriană a vaccinului în timpul procesului de fabricație . Tiomersalul este adăugat ca și conservant pentru a preveni contaminarea,  și zahăr, polisorbat 80, sau gelatina se adaugă pentru a stabiliza vaccinul pentru transport și depozitare. În sfârșit, se adaugă săruri de aluminiu, pentru a stimula un răspuns imun la virusul „mort”.

Multe dintre aceste ingrediente sunt cunoscute ca agenți cancerigeni și detergenți, care au efecte nocive sau necunoscute.

Formaldehida este un produs chimic puternic, folosit ca un dezinfectant si conservant in morga si laboratoare medicale. Acesta este listat ca un cancerigen uman în Raportul al 12-lea la agenți cancerigeni, publicat de Programul National de Toxicologie al SUA.

Studiile au demonstrat că tiomersalul poate contribui la dezvoltarea bolilor autoimune prin suprimarea sistemului imunitar și cauzează inflamații in organism.

Polisorbat 80 este un detergent utilizat pentru a ajuta medicamentele și substanțele chimice sa traverseze bariera hematica. Din păcate, acest stabilizator este, de asemenea, utilizat în tratamentul insuficienței renale cronice și poate contribui la toxicitate hepatică. Polisorbat 80 este, de asemenea, responsabil de „severe reacții anafilactice non-imunologice”, conform unui studiu din 2005.

Aluminiul este o neurotoxina recunoscuta care poate afecta negativ sistemul nervos central și provoacă deficit cognitiv și demență, dacă ajunge în creier. Numeroase studii au legat aluminiul de boala Alzheimer.

Antibioticele ascunse în vaccinun antigripal includ neomicina, streptomicina, sau penicilina, care poate provoca reacții alergice severe multor persoane (să nu mai vorbim ca excesul de antibiotice poate crește riscul de infecții intestinale, cum ar fi Candida).

Cine ar putea avea nevoie de un vaccin antigripal ?

Există o dilemă in recomandări pentru persoanele imuno compromise (cum ar fi cele cu boli autoimune, care sunt pe medicamentatie imuno-suprimanta). S-a crezut inițial că aceste persoane ar avea un risc mai mare de a contacta gripa si astfel ar putea beneficia de  vaccin.

Cu toate acestea, studii recente au demonstrat ca vaccinul antigripal este mai puțin eficace la aceste persoane imuno compromise. Având în vedere că tiomersalul a fost implicat in declansarea bolilor autoimune și că cei cu boli autoimune au de trei ori mai multe sanse de a dezvolta o alta boala autoimuna, se pare că riscul de a face un vaccin gripal depășește cu mult orice potentiale beneficii.

Desigur, cei cu boli pulmonare cronice, cum ar fi fibroza chistica, astm , sau BPOC (Bronhopneumopatia obstructiva cronica) ar putea dori să cântărească riscurile cu beneficiile inainte de a lua vaccinul.

Abordarea Medicinei funcționale pentru prevenirea gripei:

1. Spălați-vă mâinile des și bine

Aceasta este o modalitate de a preveni gripa și alte infecții respiratorii. Trebuie să va curățați  bine mâinile cu apă și săpun timp cel puțin 20 de secunde, în scopul de a ucide virușii.  Nu atingeți ochii, nasul sau gura fără să va spalati întâi pe mâini.

2. Vindecarea intestinului

Intestinul este poarta de acces la sănătate și 80% din sistemul imunitar este situat în intestin. Asigurați-vă că intestinul primeste  probiotice cu cel puțin 25 de miliarde de unități.

3. Reduceți consumul de alcool și consumul de zahăr

Chiar și consumul moderat de alcool suprima sistemul nervos central, și, prin urmare, sistemul imunitar. Consumul de prea mult zahăr poate suprima sistemul imunitar si face mai dificil pentru corpul dumneavoastra de a lupta impotriva infectiilor, cum ar fi gripa.

4. Reduceti stresul

Stresul este cunoscut pentru ca suprima sistemul imunitar. Luați în considerare meditația, yoga, acupunctura sau alte tehnici suplimentare de relaxare.

5. Dormiti 7-9 ore in fiecare noapte

Corpul tau se bazeaza pe somn pentru a se putea recupera in urma expunerii zilnice la toxine. Privarea de somn cronica poate reduce în mod semnificativ sistemul imunitar.

6. Luați în considerare suplimentarea dietei

Luati Turmeric, Glutatione  și vitamina C

Optimizati aportul de vitamina D

Luati in considerare suplimentele de zinc

Glutationul, Turmericul și vitamina C sunt antioxidanti puternici care sustin functia imunitara optima. Vitamina D este cunoscuta a fi un puternic modulator al sistemului imunitar, iar zincul este necesar pentru reglementarea genei și funcționarea celulelor sistemului imunitar, cum ar fi neutrofilele, celule ucigașe naturale și limfocitele. Puteți îmbunătăți, de asemenea, sistemul imunitar prin a administra un supliment, compus din imunoglobuline și imuno-proteine ​​pentru a ajuta sistemul imunitar in lupta cu orice fel de infecție.

7. Faceti miscare

Exercitiul fizic poate stimula sistemul imunitar prin creșterea circulației și eliminarea stresului. Circulația crescuta permite anticorpilor sa călătoreasca în întreg fluxul sanguin mai repede, ceea ce face mai ușor pentru sistemul imunitar sa lupte cu boala. Exercitiile pot spori, de asemenea, sistemul imunitar prin eliminarea stresului și eliberarea de hormoni de stres în organism.

Adesea, angajaților diverselor companii și personalului medical li se spune că trebuie să primească un vaccin impotriva gripei. Este necesar să înțelegeți drepturile dumneavoastră legale cu privire la această problemă. Există un număr de opțiuni disponibile pentru dumneavoastra, dacă doriți să va opuneti acestor solicitari de vaccinare de la angajatori .

Opțiuni pentru a va impotrivi vaccinarilor:

-Cereti să purtati o mască

-Solicita scutiri medicale, pe baza religioasa sau sindicala

-Semnati o petitie

-Scrieti o scrisoare convingătoare

Dacă totusi alegeti sa luati un vaccin antigripal , am  recomanda un vaccin fara thimerosal (thimerosal -free ), care sunt disponibile într- un număr limitat . Dacă aveți cunostinta ca aveti orice mutatii in  gena MTHFR , aceasta inseamna ca este dificil pentru corp sa elimine mercur din sistemul dvs. , chiar și în cantități minime.

Deasemenea, trebuie sa fiti atenti cand administrati orice medicamente pentru durere fara reteta, cum ar fi Tylenol, Advil, sau aspirina, în paralel cu vaccinul antigripal. Acestea s-au dovedit ca reduc eficacitatea vaccinurilor.

Încă o dată, decizia de a primi vaccinarile de orice fel este optiune personala. Cantariti bine aceasta decizie inainta de a va administra orice fel de vaccin.

octombrie 23, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte