www.info-medic.ro

Ce este un implant dentar

Ce este un implant dentar – Informatii, preturi, medici specialisti

Ce este un implant dentar - Informatii, preturi, medici specialisti

În acest articol vom trata o întrebare care este din ce în ce mai des întâlnită, și anume ce este un implant dentar? În cele ce urmează veți afla informații, prețuri, precumi și o listă cu medici specialisti și mai ales cum ştiţi dacă implantul dentar vă este recomandat. Puteţi afla acest lucru răspunzând la următoarele întrebări:

– Sunteţi jenat(ă) de aspectul dinţilor dumneavoastră ?
– Sunteţi satisfăcut(ă) de starea dinţilor dumneavoastră ?
– Sunteţi mulţumit(ă) de modul în care mâncaţi ?
– Suferiţi de dureri cauzate de dinţii dumneavoastră ?
– Fierbeţi mâncarea mai mult pentru a o putea mesteca mai uşor ?
– Aveţi dinţi care se clatină
– Simţiţi disconfort din cauza protezei dentare sau a punţilor ?
– Când purtaţi o proteză dentară simţiţi greaţă ?

Sunteţi de părere că pierderea dinţilor v-a schimbat aspectul fizic, viaţa personală, obiceiurile alimentare, stima de sine sau sănătatea orală ?

Dacă aţi avea posibilitatea ce anume aţi schimba în modul dumneavoastră de exprimare, confort, aspectul fizic sau felul de a mânca.

În zilele noastre, mai mult de jumătate din populaţie suferă de pierderea unuia sau a mai mulor dinţi. Aspectul fizic precum şi activităţile sociale sunt o parte integrantă şi importantă a vieţii noastre iar pierderea dinţilor poate deveni o problema personală cât se poate de serioasă. Mulţumită progreselor din domeniul stomatologiei, avem acum posibilitatea de a ne îmbunătăţi aspectul fizic, dar şi zâmbetul şi opţiunile alimentare. Datorită implanturilor dentare, mii şi mii de oameni se bucură de o nouă viaţă socială şi de alimente pe care nu le-au gustat de multă vreme.

Consecinţele pierderii dinţilor

Odată cu pierderea unui dinte se pierde şi ţesutul osos de la rădăcina acestuia care la rândul său conduce la probleme legate de sprijin, disconfort la purtarea protezei, mobilitate precum şi lipsă de retenţie. Pierderea constantă a osului din maxilar şi mandibulă poate contribui la modificarea profilului facial, respectiv la apariţia aspectului de îmbătrânire.
Senzaţia de disconfort, adezivii incomozi, dificultatea la mestecare şi vorbire, senzaţia de greaţă precum şi pierderea de masă osoasă însumează problemele legate de pierderea dinţilor.

Ce sunt implanturile dentare ?

Un implant dentar este de fapt radăcina unui dinte artificial care va înlocui dintele lipsă de pe arcadă. Elementul din care este constituitimplantul este titanul, un material 100% biocompatibil cu corpul uman. Un implant dentar este un șurub din tital care se introduce prin tehnici specifice în osul maxilar sau mandibular pentru a realiza înlocuirea dintelui sau dinților pierduți de pe arcadă. În cadrul terapiei folosite pentru implante de obicei este nevoie de aproximativ 3 până la 9 luni pentru a efectua toate etapele necesare. După acest răstimp implantul se acoperă cu un bont de vindecare dar și cu o coroană cu caracter provizoriu care are scopul de a modela gingia și a înlesni protezarea definitivă.

Implant dentar = investiţie în tine

Implanturile dentare pot fi costisitoare, dar în comparaţie cu cheltuielile repetate ale altor tipuri de tratament ele reprezintă soluţia cea mai avantajoasă. Timpul este preţios, iar alte tipuri de tratamente presupun modificări, curăţări speciale dar şi înlocuiri periodice ale punţilor sau protezei. În cazul implanturilor dentare, după tratamentul iniţial, se poate relua igiena orală obişnuită.

O sănătate îmbunătăţită, o încredere mai mare în propria persoană, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi un aspect fizic mai plăcut sunt doar câteva dintre beneficiile pentru care un implant dentar este rescunoscut ca fiind cea mai bună alegere pentru înlocuirea dinţilor pierduţi. Medicul stomatolog vă va prezenta toate opţiunile disponibile pentru dumneavoastră.

Astfel, nu se poate vorbi despre un preț fix la implant dentar pentru că aceste preturi variază în funcție de mai mulți factori precum tratamentul necesar si materialele folosite pentru implantul dentar.

La un implant dentar pretul poate varia de la 150 de euro la 1500 de euro. Atât în România cât și în străinătate costul pentru un implant dentar este  destul de ridicat, în vestul Europei aceste preturi putând ajunge până la 4000 de euro iar in Statele Unite la 3000 de dolari. Sunt însă și clinici de lux unde pretul pentru un implant dentar poate ajunge până la 30.000 de dolari.

Pentru a vă face o idee cât mai apropiată de realitate în ceea ce privește pretul pentru un implant dentar vă sfătuim să vă consultați cu unul sau mai mulți medici stomatologi din apropierea dumneavoastră.

aprilie 10, 2013 |

Spune-ti parerea

3 comentarii la “Ce este un implant dentar

  1. […] In acest articol vom incerca sa subliniem cateva dintre beneficiile pe care le aduce un implant dentar. […]

  2. Edy Leonte spune:

    Felicitari…un articol bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte