www.info-medic.ro

Cainele – paznicul inimii tale

O serie de studii de specialitate au demonstrat faptul ca prezenta (permanenta, bineinteles) unui caine poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiace.

Cainele - paznicul inimii tale

Cercetatorii de la Baylor College of Medicine din Houston, USA au realizat studiile pe mii de proprietari de caini, a caror sanatate a fost comparata cu cea a oamenilor care nu detin caini. Astfel s-a ajuns la concluzia ca posesorii de caini au in general o viata mult mai sanatoasa, iar principalul avantaj in lupta cu bolile il constituie exercitiile fizice pe care le fac impreuna cu companionii patrupezi (plimbari, alergare, etc.) Pe langa acestea mai exista si factorul psihologic care duce la scaderea stresului.

S-a constatat de asemenea ca presiunea arteriala a detinatorilor de caini precum si nivelul colesterolului este mai scazut, incidenta de obezitate este mai mica ceea ce face ca si riscul cardiac sa fie mai mic fata de persoanele care nu detin unul sau mai multi caini.

Beneficiile pe care le aduce un caine s-au manifestat si la pacientii care au suferit un accident vascular cerebral (AVC) sau un infarct miocardic, astfel ca ratele de supravietuire dupa un accident vascular si cele de non-recidiva pentru infarct sunt mult mai bune in cazul celor care detin un caine.

august 10, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte