www.info-medic.ro

Betabioptal 2mg/5mg/ml – Picaturi oftalmice

Betabioptal 2mg/5mg/ml – Picaturi oftalmice

1. Ce este Betabioptal si pentru ce se utilizeaza

BETABIOPTAL are in componenta sa doua substante active: cloramfenicol care este un antibiotic si betametazona care face parte din clasa corticosteroizilor (medicamente cu puternica actiune antiinflamatorie).

Betabioptal este recomandat in infectiile oftalmice nepurulente cu bacterii sensibile la cloramfenicol cand este utila asocierea actiunii antiinflamatoare a betametazonei.

Betabioptal se foloseste pentru tratamentul local al:

 • inflamatiei la nivelul segmentului anterior al ochiului, in special postoperatoriu
 • iridociclite acute (inflamatii acute ale ochilor care afecteaza irisul si corpul ciliar)
 • conjunctivite bacteriene si alergice (inflamatia conjunctivitei de natura bacteriana sau alergica)

2. Inainte sa folositi Betabioptal

Nu folositi Betabioptal:

 • daca sunteti alergic la substantele active din componenta acestuia sau la oricare dintre celelalte componente ale Betabioptal
 • daca suferiti de:
  • hipertensiune oculara (cresterea tensiunii la nivelul ochilor)
  • tuberculoza oculara
  • infectii purulente la nivelul ochilor (conjunctivita purulenta, blefarita herpetica si oftalmie purulenta acuta
  • faza acuta a injectiilor virale, in special cele herpetice la nivelul ochilor. Medicamentul nu este recomandat in keratitele virale herpetice
  • micoze oculare
  • ordeolum (infectia cu mici glande sebacee de la nivelul pleoapei, ce inconjoara baza unei gene)

Aveti grija sporita cand utilizati Betabioptal

 • daca utilizati Betabioptal timp indelungat se recomanda verificarea frecventa a tensiunii oculare (administrarea indelungata poate duce la glaucom). Nu se recomanda aplicarea neintrerupta de Betabioptal pentru mai mult de o luna fara control la specialist.
 • daca aveti afectiuni ce produc subtierea corneei si a sclerei
 • la copiii mici (medicamentul se administreaza doar daca este absolut necesar si sub supraveghere medicala stricta)
 • daca apar semne ale unei infectii la nivelul ochiului (suprainfectii, inclusiv fungica si infectii oculare bacteriene secundare). Daca nu se observa nici o imbunatatire clinica dupa o anumita perioada de timp, intrerupeti utilizarea acestui medicament si cereti sfatul medicului.
 • daca aveti afectiuni ale maduvei spinarii (dupa un tratament topic indelungat cu cloramfenicol, au fost raportate cazuri rare de hipoplazie medulara. Din acest motiv, Betabioptal trebuie folosit pe perioade scurte de timp, cu exceptia unor indicatii speciale recomandate de medic.

A nu se inghiti sau injecta.

betabioptal

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Betabioptal trebuie utilizat cu precautie in timpul sarcinii si alaptarii.

Medicul dumneavoastra va poate prescrie acest medicament in timp ce sunteti gravida, in cazul in care considera ca este necesar.

Siguranta tratamentului intensiv sau prelungit cu steroizi cu aplicare locala in timpul sarcinii nu a fost complet investigat.

Adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

Betabioptal poate duce la incetosarea tranzitorie a vederii sau alte tulburari la nivelul ocular care pot afecta capactitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca dupa administrare apar astfel de manifestari trebuie sa asteptati pana cand vederea revine la normal inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante despre unele componente ale Betabioptal

Tiomersalul din compozitia picaturilor oftalmice, suspensie poate provoca reactii alergice.

3. Cum sa folositi Betabioptal

Utilizati intotdeauna Betabioptal exact cum vi-a spus medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul sau farmacistul dumneavoastra.

Dozaj

Instilati 1-2 picaturi in sacul conjunctival, de 3-6 ori pe zi, conform recomandarilor medicului.

Mod de administrare

Acest medicament este destinat administrarii la nivelul ochiului.

Pentru a evita contaminarea varfului picurator si a suspensiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete. Dupa utilizare, flaconul se pastreaza inchis. Dupa administrare se recomanda inchiderea usoara a pleoapelor. Aceasta poate reduce absorbita sistemica a medicamentelor administrate oftalmic, avand ca rezultat scaderea reactiilor adverse sistemice. In cazul utilizarii concomitente a mai multor medicamente cu administrare topica oftalmica, celelalte medicamente trebuie administrate separat la intervale de 10-15 minute.

Utilizarea la copii

Nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea medicamentului la copii cu varsta mai mica de un an. La copii cu varsta de peste 1 an se administreaza numai in caz de necesitate si sub supravegherea medicala stricta.

A NU SE INJECTA. A NU SE INGHITI.

Daca ati utilizat mai mult Betabioptal decat trebuie.

In cazul in care ati utilizat mai mult din Betabioptal, contactati medicul dumneavoastra sau cea mai apropiata unitate medicala.

Excesul administrarii topice de Betabioptal poate fi indepartat din ochi cu apa calduta.

Daca ati uitat sa utilizati Betabioptal

Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata. Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti.Daca se apropie momentul la care trebuie sa luati doza urmatoare, nu mai luati doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Betabioptal

Adresati-va medicului domneavoastra inainte de a intrerupe tratamentul.

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Betabioptal poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele (intepaturi, senzatie de arsura) si a unor reactii de sensibilizare; in cazul aparitiei acestor reactii, intrerupeti tratamentului.

Urmatoarele reactii adverse oculare au fost observate in urma utilizarii medicamentului:

Foarte rare 

Reactii de hipersensibilitate: senzatii de arsusa, edem angioneurotic (reactie alergica severa), urticarie, dermatita veziculara si maculopapulara.

Alte reactii adverse: cresterea importanta a presiunii intraoculare (in special la cei cu antecedente in familie de glaucom); subtierea corneei mergand pana la perforatie, cataracta subcapsulara (opacifierea cristalinului).

Daca vreuna dintre reactiile adverse devina grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata aici, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Betabioptal

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Betabioptal dupa data de expirare inscrisa pe flacon. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in frigider (2 grade – 8 grade), in ambalajul original.

Medicamentul trebuie utilizat in cel mult 15 zile de la prima deschidere a recipientului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare

Ce contine Betabioptal

 • Substantele active sunt betametazona si cloramfenicolul. Un ml picaturi oftalmice contine betametazona 2mg si cloramfenicol 5mg.
 • Celelalte componente sunt: macrogol 300, macrogol 1500, macrogol 4000, acid boric, polisorbat 80, borat de sodiu, hipromeloza, tiomersal, apa purificata.

Cum arata Betabioptal si continutul ambalajului

Betabioptal picaturi oftalmice, suspensie se prezinta sub forma de suspensie omogena de culoare alba. Cutie cu un flacon din PEJD cu aplicator pentru picurare din PEJD, care contine 5ml picaturi oftalmice, suspensie.

Pret Betabioptal picaturi ->intre 13 si 17 lei

noiembrie 9, 2015 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte