www.info-medic.ro

Accident vascular cerebral – Tratament de urgenta

Accident vascular cerebral – Tratament de urgenta

In cazul unui accident vascular cerebral ischemic, tratamentul de urgență se concentrează pe medicina pentru a restabili circulatia sangelui. Un medicament pentru indepartarea cheagurilor este foarte eficient si ajuta si la reducerea daunelor pe termen lung, cu conditia sa fie acordat în termen de trei ore de la debutul simptomelor. Accidentele vasculare cerebrale hemoragice sunt mult mai dificil de gestionat. Tratamentul implică de obicei, incercarea de a controla tensiunea arteriala, sângerarea, și inflamarea creierului.

Accident vascular cerebral: leziuni pe termen lung

Dacă un accident vascular cerebral va crea leziuni pe termen lung depinde de severitatea acestuia și de cât de repede tratamentul administrat va ajuta la stabilizarea creierului. Tipul de leziune depinde de zona din creier in care se produce accidentul vascular cerebral. Cele mai intalnite probleme după un accident vascular cerebral includ amorțeală în brațe sau picioare, dificultati de mers, tulburari de vedere, dificultăți de înghițire, dar și probleme de vorbire și de înțelegere. Aceste probleme pot fi permanente, dar cei mai mulți oameni isi recapata cele mai multe dintre aceste abilități.

Accident vascular cerebral -Tratament de urgenta

Recuperearea dupa un accident vascular cerebral: Logopedia

Reabilitarea este elementul principal al procesului de recuperare dupa un accident vascular cerebral. Aceasta ajuta pacientii sa isi recapete aptitudinile pierdute și să învețe lucruri noi pentru a compensa leziunile ce nu pot fi tratate. Scopul este acela de a reda cat mai mult din independența initiala a pacientului. Pentru persoanele care au probleme de vorbire, logopedia este esențială. Un logoped poate ajuta, de asemenea, pacientii care au probleme la inghitire.

Recuperarea dupa un accident vascular cerebral: Kinetoterapia

Slăbiciunea musculară, precum și problemele de echilibru, sunt foarte frecvente după un accident vascular cerebral. Acest lucru poate interfera cu mersul pe jos și cu alte activități de zi cu zi. Terapia fizica este o modalitate eficientă de a recâștiga puterea, echilibrul și de coordonare. Pentru abilitatile motorii fine, cum ar fi folosirea unui cuțit și a unei furculițe, scrisul, sau coaserea nasturilor la o cămașă, terapia ocupationala poate fi de ajutor.

Recuperarea dupa un accident vascular cerebral: Terapia prin vorbire

Este des intalnit la cei care supravietuiesc unui accident vascular cerebral si la cei dragi lor sa experimenteze o gamă largă de emoții intense, cum ar fi frica, furie, grija și durere. Un psiholog poate oferi strategii pentru a face față acestor emotii. Un terapeut poate urmări, de asemenea, semne de depresie, care apar frecvent la cei care sunt în convalescență după un accident vascular cerebral.

septembrie 21, 2013 |

Spune-ti parerea

Un comentariu la “Accident vascular cerebral – Tratament de urgenta

  1. […] prevenirea accidentelor vasculare cerebrale ischemice tranzitorii (AVC) si a infarctului cerebral doza uzuala este de 1 comprimat Aspenter 75mg de 1 sau 2 ori pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte