www.info-medic.ro

5 sfaturi pentru a depăși stresul cronic

Cuvantul „Stres” este unul foarte folosit în zilele noastre. Avem tendința de a accepta stresul ca parte din rutina de zi cu zi, deoarece contribuie la capacitatea noastră de a ne adapta la momentele instabile ale vieții.

Stresul ne creste adrenalina, dar apoi ne lasă sentimentul de epuizare, de abuz emoțional , suprasolicitare și deprimare.

5 sfaturi pentru a depăși stresul cronic

Prea mult stres pentru o perioadă lungă de timp poate afecta în cele din urmă capacitatea noastra de a fi sănătoşi și fericiţi. Mulți dintre noi ne suprasolicităm până la epuizare, ceea ce poate duce la probleme serioase de sănătate, boli și chiar moarte prematură.

Ca sa te destresezi trebuie in primul rand sa ai grija de tine. Cel mai bun remediu pentru o viață stresantă este să te joci mai mult și să te intorci la lucrurile de bază , simple, care contează în viaţă.

Dacă te simți copleșit, stresat sau ca iti iesi din mana, ia în considerare aplicarea acestor sfaturi simple pentru a te ajuta să te stresezi mai puțin și de a trăi mai mult.

1. Hrana locala

Alimentele pe care le mananci fac o diferență profundă în capacitatea organismului de a funcționa și de a procesa informațiile. Cand mănânci doar alimente care sunt incărcate cu substanţe chimice și prelucrate, organismul tău o va lua razna. Pe de alta parte, consumul de alimente locale, sănătoase, organice va ajuta la funcționarea ta la nivel optim.

2. Fă o excursie pe jos

Uneori, cel mai bun mod de a te destresa este de a te deconecta mental și de a te conecta la natură. Lăsând volumul de muncă în spate și a lua mental o pauză va face minuni pentru nivelul de stres. Când pășim în natură, avem ocazia de a vedea lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Natura poate fi cel mai bun profesor si ne poate inspira pentru rezolvarea  problemelor  în moduri creative si nebanuite.

3. Înnoată în apa cu sare

Înnotul, în general, este un mod excelent de a te elibera de stres, dar apa sarată poate face chiar mai mult decat atat.

Apa sarată poate ajuta la reducerea inflamaţiilor din articulații și din mușchi, si iti va lăsa sentimentul de corp relaxat și complet lipsit de stres. Dacă nu poți înnota în ocean sau nu ai acces la o piscină cu apă sărată, puteți adăuga sare de baie ca o soluție alternativă.

4. Deconectează-te

Deși tehnologia a creat progrese masive în societate, ea a contribuit de asemenea la un nivel ridicat de stres cronic. Fă-ţi timp in fiecare zi pentru a te relaxa și bucura de micile plăceri ale vieții. Lasă smartphone-ul acasă, oprește televizorul și fi singur cu propriile gânduri. Te vei conecta cu sinele tău adevărat, si vei fi mai sănătos și mai lipsit de stres.

5. Dăruiește mai mult, așteaptă mai puțin

Pur și simplu oferind mai mult și așteptând mai puțin îţi poate destresa corpul și mintea. Când dai din inimă, ajuţi la a face lumea un loc mai bun și la a inspira și pe alții să facă același lucru. Întreabă-te în care dintre aspectele vieţii tale poţi oferi mai mult ? „Dăruitul” nu trebuie să însemne neapărat bani, uneori poate să însemne şi timp. Prietenia și sprijinul sunt suficiente pentru a face o diferență puternică în viața unei alte persoane.

Deși viața poate fi haotică și stresantă uneori, nu trebuie să participi la parada stresaţilor. Pur și simplu adoptă acești pași simpli pentru o viaţă sănătoasă si fericită.

octombrie 27, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte