www.info-medic.ro

4 Sfaturi pentru oricine doreste sa-si construiasca stima de sine (chiar dacă credeți că nu se poate)

Stima de sine este un termen din psihologie, ceea ce înseamnă, în esență, o evaluare de valoare a cuiva. Cred că, cei mai mulţi dintre noi au stima de sine scazuta, respectiv o evaluare negativă fata de sine. Acest lucru apare din cauza unor circumstanțe pe care le întâlnim în viață, inclusiv relațiile care ne alarmează și ne derutează, și la care răspundem prin înfrângere și auto distrugere. Ne închidem în sine si ne facem convingeri false despre noi înșine. Apoi traim cu acele convingeri și gândirea noastră se ingusteaza, grija noastra de sine se deteriorează  și ne pierdem simtul firii.

4 Sfaturi pentru oricine doreste sa-si construiasca stima de sine (chiar dacă credeți că nu se poate)

Toată lumea vrea să știe cum sa-şi creasca stima lui de sine. Cred că problema începe cu această frază. Tu nu îţi creşti stima de sine. Tu trebuie sa o construieşti. Mulți oameni cred că prin a avea conversatii sau daca fac conexiuni intre punctele cheie din povestea vieții lor vor avea mai multă valoare. Aceasta poate fi parte a procesului, dar adevărul este, ca orice altceva în această lume, stima de sine este construită și este nevoie de multă de munca grea . Prin munca, mă refer la acțiune, nu la revelații.

Iata patru sfaturi pentru a creste stima de sine.

1 . Trebuie să aveți limite sănătoase sau stima ta de sine se va scurge ca apa dintr-un balon perforat.

Oricine face să te simți neimportant trebuie să fie ținut la distanță. Chiar dacă această persoană este un „bun” prieten. Păstrați nişte limite clare in ceea ce priveşte oamenii cu care relaţionaţi. Acestea includ relațiile nesănătoase, cum ar fi o relaţie care dăunează stimei tale de sine. Oferă-ţi spațiu. Nu trebuie să fi disponibil pentru toată lumea. Odată ce începi să simţi ca și cum te pierzi, tu nu mai cladesti stima ta de sine ci o distrugi.

2. O modalitate buna de a construi stima de sine este prin a începe cu corpul tau

Faceti plimbari lungi pe jos. Yoga. Fitness. Indiferent de modalitate, gaseşte plăcere în a practica mişcarea. Dacă o percepi ca pe o obligatie de muncă, nu va dura și nu veți vedea rezultatele. Pornirea este cea mai dificilă, se ştie. Scopul este de a vedea rezultatele, nu de a arăta senzaţional ci de a te simţi senzaţional.

3. Crearea unui spațiu pentru manifestarea talentelor și pasiunilor

Chiar dacă ai doar o oră din zi, fa ceea ce te-ai născut să faci. Poate ca pasiunea ta se va transforma în munca ta și munca ta nu se va mai fi ca un loc de muncă. Aceasta nu se va întâmpla dacă nu începi sculptura sinelui. Acest lucru poate însemna sa mergi înapoi la școală. Poate însemna să începi propria afacere. Poate însemna sa iti cumperi o chitară. Cu cat impartaşeşti darurile tale cu lumea, cu atât mai mult lumea îţi va răspunde și stima de sine va creste.

4. Exprimați-vă

Cei mai mulți dintre noi isi suprimă starea launtrica si sentimentele. Procedând astfel, tu îţi spui că nu eşti vrednic. Daca nu ai glas, este ușor să te simti ca și cum nu ai exista. Dovedeşte că exişti si fă-te auzit. Nimeni altcineva nu o poate face in locul tau.

Acum imaginați-vă un motor. Aceste patru sfaturi sunt ca pistoanele motorului. Cu cât ai mai multe multe pistoane în funcţiune, cu atat mai repede iti vei cladi stima de sine. Scopul este de a executa toate cele patru sfaturi simultan și de a obține un impuls puternic pentru a reuşi .

Reconstruieşte -te astazi !

octombrie 25, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte