www.info-medic.ro

3 motive pentru care nu ar trebui sa mai bei apa imbuteliata

3 motive pentru care nu ar trebui sa mai bei apa imbuteliata

Un iubitor de apa și expert în etica globala legata de apă, vede apa peste tot: in cascade si lacuri, secetă și inundații, minerala, plata, îmbuteliată, de la robinet, in spatele unui baraj, în plastic, în sticlă , de la dozatorul din clasa de yoga, cu sau fără gheață.

Cum bem apa ne arată ce fel de societate suntem. Vrem ca trupul nostru și societatea noastra sa reflecte valori durabile, asa ca este indicat sa bem apa imbuteliata, in recipienti din material plastic doar în cazul în care nu există absolut nici o alta alternativă. Dacă ar fi o situație cu adevărat extremă, să zicem, o epidemie de holeră, o zonă fără alimentare cu apă sigură, sau un deşert, de exemplu, atunci nu am avea incotro decât să bem apă îmbuteliată. Din fericire, cei mai mulţi dintre noi nu sunt în aceste situații. Și sunt o gramadă de variante alternative.

Vi se pare extrem? Să ştiţi că nu e, mai ales atunci când iei în considerare aceste șapte adevăruri despre apa imbuteliata. Citește mai departe și vei deveni o persoană mai sănătoasă dar şi un consumator mai inteligent!

3 motive pentru care nu ar trebui sa mai bei apa imbuteliata

1. Sticle de plastic nu sunt viabile, indiferent de ceea ce ni se spune.

Folosind cantități mari de combustibili fosili și apă, aceste sticle sunt fabricate, umplute, și expediate în întreaga lume. (! Nu este o amprentă de carbon bună). Iar aceste sticle nu sunt deloc biodegradabile, astfel că ceea ce bei în 5 minute, poate rămâne pe Pământ mii de ani.

Chiar si cu eforturi de reciclare, 6 din 7 sticle de plastic consumate în Statele Unite sunt „neciclate”-sunt trimise undeva unde nu le mai vedem și nici nu ne mai gândim la ele, dar pentru următoarele milenii, toxinele din recipientele din plastic care se dezintegrează se pot infiltra în bazinele hidrografice și în sol. Ar trebui totuşi să ne gândim şi la generațiile viitoare, nu ?

2. Apa îmbuteliată este apa de la robinet de 10.000 de ori mai scumpă.

Eticheta de pe apa imbuteliata poate descrie un râu de munte, dar asta nu înseamnă că apa din interiorul sticlei este pură și curat.

Doar puțină apă îmbuteliată provine din izvoare sau din surse subterane. Se pare că aproximativ 25% din apa imbuteliata este apă de la …robinet. Sigur, unele companii filtrează sau radiază apa de la robinet cu lumină ultravioletă înainte de a o vinde cu de mii de ori preţul apei de la robinet.

În plus, studiile arată că probele de apă îmbuteliată pot conține ftalați, mucegaiuri, microbi, benzen, trihalometani, chiar şi arsenic.

Rezultatul: marcarea de pe apa imbuteliata este una extremă. De multe ori apa de la robinet este mai sanatoasă.

3. Multe ape îmbuteliate conţin toxine, chiar dacă nu conţin BPA (Bisphenol A).

Plasticul nu este doar rău pentru planetă (vezi # 1). Nu e bun nici pentru tine.

Companiile de apă îmbuteliată folosesc tot mai mult plastic fără BPA, dar înglobat în sticlele de plastic sunt şi alte substanțe chimice care se pot infiltra în cazul în care sticlele sunt expuse la caldura sau sunt depozitate pentru o lungă perioadă de timp. Unele dintre aceste substanțe chimice sunt posibile perturbatoare ale sistemului endocrin. Nimeni nu stie sigur care sunt efectele asupra sănatăţii. Vrei într-adevăr să-ţi foloseşti corpul tău pentru un astfel de experiment?

După ce renunţi la apa îmbuteliată, vei economisi bani, vei trăi mai sănătos, și te vei alătura în acest fel unei mișcare de sustenabilitate la nivel mondial. În plus, este foarte ușor să renunţi. Și vei economisi bani.

Un prim pas ar fi acela de a cumpara sticla reutilizabile, și apoi să îţi aduci aminte sa le iei cu tine cand pleci de acasă. Dar dacă cheile, portofelul şi telefonul mobil sunt deja pe lista ta mentală, ce te mai costă să ţi minte încă un lucru care te va ajuta să economiseşti bani și să protejeazi planeta?

octombrie 4, 2013 |

Spune-ti parerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa introduci raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Vantage – a WordPress Directory Theme powered by WordPress.
Top  blogs Find us on Google+
Sari la bara de unelte